sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Taiteilijan vuosi solmujen parissa

Mitä tapahtuu kun entinen Applen toimistotyöläinen vaihtaa elämänsä taiteilijuuteen ja kiinnostuu solmeilusta? Amerikkalainen Windy Chien tempautui solmujen maailmaan siinä määrin, että vietti kokonaisen vuoden opetellen uuden solmun joka päivä. Projektin tuloksena syntyi näyttely, joka kulkee osuvasti nimellä " The Year of Knots".
Chien oli ennen tätä projektia perehtynyt makrameetekniikkaan ja vei harrastuksensa askelta pidemmälle ryhtyen opettelemaan solmeilua laajemmin. Tämä mahdollisti uudenlaisen tavan tutkia ja soveltaa erilaisia materiaaleja, muotoja, linjoja ja värejä. Hän aloitti opettelemalla neljä solmua tammikuun neljäs päivä vuonna 2016. Vuotta myöhemmin uuden vuoden aattoon mennessä hänellä oli valmiina 366 solmua.

Alkuvaiheessa Chien käytti oppaanaan solmumaailman klassikkoteosta The Ashley Book of Knots. Myöhemmin projektin aikana hän teki uusia variaatioita solmuista ja loi jopa omia uusia solmuja. Chien kertoo projektin olleen erityisesti mahdollisuus päästä jatkuvaan flow-tilaan solmujen tekemisen toistuvuuden kautta. Taiteilijana ajatus silmien ja käsien yhteistyöstä linjojen muodostamisessa myös kiehtoo häntä solmeilussa.

Projektin kaikki 366 solmua ovat nähtävillä Windy Chienin Instagram -tilillä ja näyttely on tällä hetkellä esillä USA:ssa San Fransiscossa Minnesota Steet Project -galleriassa. Windy on kertonut jatkavansa solmujen tekemistä myös tulevaisuudessa. Taitelijan kotisivut www.windychien.com.

Lue laajempi alkuperäinen artikkeli osoitteessa My Modern Met. Kuvat/pictures Windy Chien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti