keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Punottu paperitähti

Tällä askarteluohjeella Solmukas haluaa toivottaa kaikille oikein hyvää joulunaikaa ja myös onnea uudelle vuodelle 2017!

Tähtikoristetta varten tarvitset vain kaksi valkoista A4 -kokoista paperiarkkia, paperiliimaa, viivottimen (tai leikkausalustan) ja sakset. Paperin on hyvä olla tarpeeksi vahvalaatuista, jotta se pitää muotonsa. Näyttävän näköinen lopputulos syntyy yllättävänkin yksinkertaisella menetelmällä.


Vaihe 1: Leikkaa paperiarkeista pitkittäissuunnassa suikaleita, joiden leveys on 1,5 cm (pituus siis noin 30 cm). Yhteensä 20 suikaletta. Asettele kymmenen suikaletta korinpohjapunonnalla ristiksi, eli pysty- ja vaakasuunnassa olevat viisi suikaletta kulkevat vuorotellen toistensa yli ja ali. Keskelle muodostuvan neliönmuotoisen punososion "reunojen" pituus on 10,5 cm ja sivuille jäävien suikaleiden päiden pituus 9,5 cm. Liimaa ristikko-osio paikoilleen. Jos et halua liimata kaikkia päällekäin meneviä suikaleiden kohtia, liimaa ainakin nurkat.


Vaihe 2: Liimaa jonkun kulman ulommaiset suikaleet päistään yhteen 90 asteen kulmassa niin, että vastakkain liimautuvat toisen suikaleen alapuoli ja toisen suikaleen päällipuoli.
Vaihe 3: Tee sama seuraaville suikaleiden päille samaan kulmaan.
Vaihe 4: Toista edelliset vaiheet kaikkiin muihin kulmiin. Keskimmäiset suikaleet jäävät suoriksi.
Vaihe 5: Kokoa toinen samanlainen aihio vaiheiden 1-4- mukaan jäljellä olevista kymmenestä suikaleesta. Yhdistä nämä kaksi tähden puolikasta siten, että ne tulevat "vatsakkain" ja niin, että sakarat ovat lomittain. Liimaa suorat suikaleiden päät sakaroiden sisään ja leikkaa ylimääräiset kulmat pois. Valmista tuli!Tämän ohjeen alkuperäisidea on otettu House Revivals -blogista, jossa tähden materiaalina on käytetty sanomalehteä. Tyylikäs ilme syntyy myös esimerkiksi mustasta paperista tai glitteripaperista ja vaihtamalla suikaleiden leveyttä. Kun vähennät suikaleiden määrää viidestä ristikkäisestä kolmeen, saat yksinkertaisemman version tähdestä. Tällöin sakaroissa on vain yksi lenkki. Hyvää joulua!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti