Helsingin Sanomien artikkelissa hän kertoo, että innostus sitomiseen heräsi aikoinaan ystävän järjestämästä näytöksestä, jossa hän työskenteli meikkaajana. Koska Suomesta ei löytynyt alan opetusta, Henttonen päätyi useaksi vuodeksi Japaniin sitojamestareiden oppiin. Japanissa solmujen tekemisellä ja sitomisella on historiassa pitkät perinteet ja jo samurait käyttivät tekniikoita vangitsemiseen. Klaaneilla oli myös satoja omia sidontatekniikoita, jotka siirrettiin eteenpäin seuraavalle sukupolvelle.
Sitominen eli bondage liitetään usein sadomasokistiseen erotiikkaan, mutta Henttonen kertoo, että siitä ei ole kyse hänen työssään, vaan ennemminkin visuaalisuudesta ja kauneudesta. Kauniita kuvia ja esimerkkejä Henttosen taiteesta löytyy esimerkiksi hänen Facebook-sivultaan. Henttosen tekemiä solmuja on nähty jo monien julkkisten yllä ja muun muassa Minna Parikan kengissä. Vilahtaapa hänen taidettaan myös Jonna Tervomaan Minä toivon -videossa! Käy katsomassa.
Japanilaisessa sitomisperinteessä lienee omat nimityksensä kullekin solmulle, mutta jos lähestytään asiaa länsimaisen solmeiluperinteen kautta, ovat mallit saaneet ylleen mm. ainakin kerrattuja grönlanninsolmuja (tai josefiinansolmuja):
Nimi kuin nimi, solmut taipuvat kauniiksi taiteeksi!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti