keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Sydänkoru

Ystävänpäivä lähestyy ja nyt on aika olla sydämellisissä asusteissa!

Valmista vaikkapa lahjaksi sydänkoru, jonka materiaali on puuvillanyöriä (vahanyöriä). Nyörin paksuudella voi vaikuttaa korun kokoon, joten mieti, kuinka suuren sydämen haluat valmistaa. Solmukas ei löytänyt valmiista vahanauhoista täysin sopivaa värivaihtoehtoa, joten koru on valmistettu valkoisesta 2,5 mm paksuisesta vahanyöristä, joka on lopuksi värjätty ja lakattu. Tulos on näin myös hieman persoonallisempi, kuin valmiiksi värjätyillä nyöreillä tehtynä. Helpommalla toki pääsee valitsemalla värillisen vahanyörin.

Ja näin koru valmistuu: 
                            


Taita noin 60 cm nauha kahtia ja kieputa kierteelle. Vahanauhaa saa kiertää melko voimakkaasti ja pitää työtä paikallaan,jotta kierre pysyy muodossaan.

Muotoile päätesolmusta sydän ja lyhennä koru oikeaan mittaan ( noin 10 cm). Tee liimaamaalla silmukka myös toiseen päähän korurengasta varten.Käyttämäni nauha on melko mattapintainen ja toivoin saavani pintaan lisää kiiltoa ja erilaista tuntumaa värjäämällä.Värit kovettavat nauhaa, mutta käsittelin korun silti ensin tekstiilinkovettajalla, jotta sen saisi paremmin oikeaan muotoonsa. Kun tekstiilinkovettaja oli kuivunut, levitin värin. Jos haluaa lisää kiiltoa ja kestävyyttä, korun voi vielä lopuksi lakata.
Anna kuivua ja lisää ketju!


Hyvää ystävänpäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti