torstai 21. marraskuuta 2013

Makramee: polveileva silmusolmu

Silmusolmua voi yhdistellä useilla tavoilla. Kun tehdään silmusolmu vuorotellen kahteen vierekkäiseen naruun ja sidotaan ne näin yhteen, saadaan kaunis punos. Tekniikkaa käytetään monin eri tavoin makrameetöiden yksityiskohdissa.

Tällä menetelmällä voit solmeilla myös esimerkiksi rannekorun. Seuraava ohje on otettu sivustolta www.free-macrame-patterns.com. Korua varten tarvitset noin neljä metriä 2 mm paksuista nauhaa (joko nahkanauhaa tai vahanauhaa), kannallisen napin (huomioi kannan reiän koko) sekä solmeilualustan ja nuppineuloja tai teippiä.
Taita nauhat puolivälistä ja kiinnitä alustaan. Jätä alkuun tarpeeksi suuri lenkki nappia varten. Pidä vasemmat nauhat paikoillaan ja tee niihin silmusolmu oikeanpuoleisilla nauhoilla (yli ja takaisin oikealle ali-yli).
Tee samoin nyt oikealle puolelle, eli vasemmanpuoleisilla nauhoilla solmu oikealla paikallaan pysyvien nauhojen ympärille (yli ja takaisin vasemmalle ali-yli).
Toista näitä kahta vaihetta niin kauan, kunnes rannekorusi on oikean mittainen. Sen jälkeen kiinnitä myös loppupää alustaan.
Pujota oikeanpuoleiset nauhat napin kannan läpi vasemmalle.

Pujota vasemman puoleiset nauhat kannan läpi oikealle.
Ota nauhoista kaksi ja tee niillä päätesolmu. Kiristä. Liimaa solmu nappiin lähelle kantaa ja katkaise nauhojen päät.
Tee samoin jäljelle jääneillä nahoilla.Erilaisilla napeilla ja erilaisilla nauhoilla saat erilaisen tyylin!


Double Hitch Bracelet


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti