torstai 21. marraskuuta 2013

Joulukoriste: makrameekuusi

Nyt on se aika vuodesta, kun voi ryhtyä tekemään joulukoristeita! Makramee -tekniikalla voi valmistaa monenlaisia koristeita, vaikkapa joulukuusia:


Tässä on käytetty tasosolmuja. http://knotjustknots.storenvy.com

Silmusolmuja. Etsy.com

1960-luvulla tehtiin joulun aikaan myös tämmöisiä:http://wanelo.com

Solmukas kokeili kuusen tekemistä omalla tyylillään. Tarvikkeet löytyivät sekatarvikelaatikosta, josta löysin vanhan tähtinapin, yksittäisiä helmiä ja ylimääräiseksi jääneitä narunpätkiä. Tämä on siis oiva keino hyödyntää hukkamateriaaleja!


Narua kului yhteensä noin neljä metriä ( narun paksuus 1 mm) ja kuusen lopullinen koko on 7 cm.


1. Kiinnitä noin 70 cm pitkä naru ripustuslenkkiin leivonpäällä ja pujota läpi napista.2. Kiinnitä molemmille sivuille kaksi noin 60 cm pitkää narua leivonpäällä. Jatka solmimalla kaksi riviä kohosolmuja molemmille puolille keskeltä kohti reunoja. Kiinnitä ensimmäinen helmi jompaan kumpaan keskellä olevaan naruun. Tee narupareittain polveilevia silmusolmuja yhteensä neljä kertaa, helmen kohtaan kolme.


3. Jatka kolme kerrosta kohosolmuja molemmille puolille ja lisää keskimmäisellä rivillä noin 40 cm pituiset narut johonkin kohtaan kohosolmujen lomaan joko leivonpäällä tai vain kiertämällä viiston narun ympäri niin, että yhteensä vapaita narunpäitä on kuusi molemmilla puolilla.


4. Tee uusi välikkö polveilevilla silmusolmuilla ja lisää helmet keskimmäiseen narupariin. Kolmen kohoolmurivin jälkeen jätä keskikohtaan neljä narua ja leikkaa tai liimaa loput päät reunoilta. Tee neljästä viimeisestä narusta puulle jalka tasosolmuilla.

Joulukortteja tai muuta askartelua varten riittää yksinkertaisempikin versio kuusesta, ja sen voi toteuttaa muutamalla tasosolmulla:
Tästä helposta kuusesta saa kylläkin vähän suuremmalla työllä koottua myös näyttävämmän joulupuun! Kuva vanhasta Makramee Merriment -lehden kannesta internetin syövereistä.........

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti