sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Makrameepöllö

Tasosolmulla ja silmusolmulla saa aikaiseksi veikeän pöllön. Tätä erityisesti 70-luvulta tuttua seinäkoristetta voi päivittää nykyaikaiseksi esimerkiksi käyttämällä pienessä koossa kaulakoruna, korvakoruina tai avaimenperänä. Materiaaleja vaihtamalla ja ohjetta muuntelemalla tulos on aina hieman eri näköinen. Ispiraatiota voit etsiä vaikkapa Etsy.com:sta tai YouTube-videoista. Tähän värikkääseen pöllön löytyy ohje englanniksi Free-Macrame-Pattern.com -sivustolta:

                                                          


Solmukkaan pöllö on toteutettu satiininyöristä, jota tarvitsen yhteensä 3,75 m. Katko tämä määrä osiin:

  • 5 x 60 cm ( pöllö )
  • 1 x 75 cm ( riipuksen nauha )

Lisäksi tarvitset kaksi puista helmeä, joiden reiän läpimitta on vähintään 2 mm ja halkaisija 1 cm. Koruun on tehty säädettävät kaulanauhasolmut, mutta voit tarvittaessa lyhentää nauhaa ja käyttää pelkkää päätesolmua (umpisolmua/hevosenhäntäsolmua). Valmiin pöllön korkeus on noin noin 8 cm.


1. Taita 75 cm pitkä nyöri kahtia. Taita myös kaikki 60 cm pitkät nyörit kahtia ja sido leivonpäällä pitkän nauhan keskikohtaan ja sen molemmille puolille.


2. Tee molemmille sivuille neljällä reunimmaisella nyörillä kaksoistasosolmu. Yhdistä näiden nippujen keskelle jäävät nyörit vielä kahteen käyttämättömään keskikohdan nyöriin ja tee kolmas kaksoistasosolmu.

3. Aseta toinen reunimmaisista nyöreistä viistottain alas kohti vastapuolta. Kulman jyrkkyys määrä pöllön otsan mallin. Tee vapaana olevilla nyöreillä viistottaiseen nyöriin kohosolmuja siten, että koko määrä jakautuu puoliksi oikealle ja vasemmalle molempiin reunimmaisiin nyöreihin.


4. Pujota helmet kolmanteen nyöriin sivulta laskettuna. 

5. Jatka kohosolmuja molemmille puolille kaikilla vapaana olevilla nyöreillä.

6. Muodosta silmän alue.


7. Pidä huoli, että solmut ovat riittävät tiukalla!

8. Jatka työskentelyä molemmilla puolilla erikseen. Aseta keskimmäinen nyöri viistoon alaviistoon sivulle ja jatka siihen kohosolmuja vapaana olevilla nyöreillä.

9. Solmujen kireys ja tiiviys vaikuttavat hieman lopputulokseen.

10. Ota mukaan myös ensimmäiset viistot nyörit.


11. Solmi kolmannet kohosolmurivit. Valitse lopuksi pisimmäksi jääneet nyörinpäät ja sido kaikki nyörit yhteen kaksoistasosolmulla. Liimaa tasosolmun päät taakse.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti