sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Seinäkoriste solmuilla


Miniryijyt ovat tänä syksynä todella trendikkäitä ja tässä helpohko ohje sellaisen tekemiseen makrameetekniikalla. Solmukkaan miniryijyssä on käytetty neljää makrameesolmua ja ohje sopii hyvin aloittelevallekin solmeilijalle. Tämän seinävaatteen koko moppilangasta valmistettuna on noin 20 cm x 28 cm. Voit käyttää ripustuskeppinä joko puista askartelukeppiä tai hakea luonnosta sopivan kokoisen puunoksan.

Tarvitset miniseinätekstiilin tekemiseen


  • ripustuskepin: pituus noin 35 cm, paksuus 8 mm - 10 mm
  • (valkoista) moppilankaa 22,4 metriä


Tarvittavien solmujen kuvalliset ohjeet on liitetty valmistusohjeeseen sitä mukaa, kun niitä tarvitaan ryijyn tekemisessä.


Kohta 1:  Leikkaa moppilangasta 14 langanpätkää, joiden pituus on 160 cm. Taita jokainen kahtia ja kiinnitä keppiin leivonpäällä (ohje alla).

Kohta 2: Tee aluksi seitsemän kaksoistasosolmua neljän langan ryhmissä (ohje alla).

Kohta 3: Jatka kaksi kerrosta vuorottelevia kaksoistasosolmuja, eli jaa solmujen neljän langan ryhmät aina uusiin neljän langan ryhmiin viereisten solmujen kanssa.

Kiinnitys leivonpäillä ja sen jälkeen kaksoistasosolmuja.

Kolme kerrosta vuorottelevia kaksoistasosolmuja.
Leivonpään ohje:

LeivonpääKaksoistasosolmun ohje:Kaksoistasosolmun ensimmäinen vaihe (=tasosolmu).

Kaksoistasosolmun toinen vaihe.Kohta 4: Tee sen jälkeen yksi vaakasuora rivi kohosolmuja joko oikealta vasemmalle tai vasemmalta oikealle.

Kohosolmun ohje:Vasenkätinen kohosolmu, kun teet oikealta vasemmalle.
Oikeakätinen kohosolmu, kun teet vasemmalta oikealle.
Kohta 5: Jaa langat jälleen seitsemään neljän langan ryhmään ja tee niillä tasosolmuketjuja (ohje alla). Laitimmaisissa ketjuissa on seitsemän tasosolmua, niitä seuraavissa kymmenen, sen jälkeen 12 ja keskimmäisessä solmuketjussa on 14 tasosolmua.

Kohta 6: Tee lopuksi vinottaiset kohosolmurivit molemmista reunoista keskelle päin (lopussa jaa keskimmäisestä tasosolmuketjusta kaksi lankaa kummallekin puolelle).

Kohta 7: Leikkaa lankojen päät tasaisiksi.
Tasosolmun ohje:Saat tasosolmuketjun toistamalla tasosolmua samankätisenä, eli toistamalla tarkalleen solmun vaiheet (tasosolmu on mahdollista tehdä myös aloittamalla tukilankojen alapuolelta, kuvassa aloitettu päältä).
Lisää tarvittaessa keppiin ripustuslanka kolmioksi niin että solmit langan päät ripustuskepin kumpaankin päähän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti