torstai 13. helmikuuta 2014

Ystävännauha sydänkuviolla

Viime hetken lahjavinkki ystävälle! Ohjeet siitä, miten ystävännauha tehdään sydänkuvioiseksi. Ohje löytyi www.honestlywtf.com -sivustolta. Nauha solmeillaan kokonaan makrameetekniikassa silmusolmuiksi kutsutuilla solmuilla.Järjestä kahdeksan lankaa niin, että värit vuorottelevat ja sivuilla on samanvärinen lanka.


Aloita reunimmaisella ja tee sillä silmusolmu kolmeen lankaan keskelle päin. Tee siis kuvassa näkyvä "kierros" aina kaksi kertaa.Sama toiselle puolelle.


Kun pääset keskelle, yhdistä vielä keskimmäiset langat tekemällä yksi silmusolmu (samanvärinen lanka edellisestä vaiheesta). Jatka seuraava rivi samalla tavalla toisella värillä, jolloin nauhassa näkyy kaksi nuolen muotoista raitaa.


Kun kaksi riviä ovat valmiina, vaihtuu aloitus toiseksi reunimmaiseen lankaan. Tee sillä yksi silmusolmu molmmille puolille ja jatka seuraavilla keskelle (kuvissa punaiset langat). Tässä ohjeessa on tehty ensin molemmille reunoille yhdet silmusolmut ja sitten vasta jatkettu keskelle, kts seuraavat kuvat.


Silmusolmu toiseksi reunimmaisella langalla molemmille puolille.
Jatka silmusolmuja keskelle molemmilta reunoilta ja yhdistä lopuksi keskimmäiset langat.Valmis rivi.Neljännellä rivillä toistetaan edellinen vaihe, eli aloita toiseksi reunimmaisella. Värit vaihtuvat.Silmusolmut molemmilla reunoilla. Jatka toisella värillä keskelle molemmilta reunoilta ja yhdistä keskimmäiset.Seuraavaksi tehdään "normaali rivi", eli aloitetaan reunimmaisilla langoilla. Sydän on valmis.Tee vielä samanlainen rivi ja vaihda taas aloitus sivulta katsottuna toisena olevaan lankaan. Jatka aina 2 kerrosta kumpaakin riviä ja saat sydämiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti